Nummer kopen

Als je een mobiel abonnement afsluit om mee te kunnen bellen, dan krijg je door de provider waarbij je dit doet een telefoonnummer toegewezen. Het is dan niet mogelijk om zelf een keuze te maken voor het telefoonnummer. Er zijn echter wel mogelijkheden om een nummer te kopen. Er zijn verschillende partijen die mobiele telefoonnummers inclusief de bijbehorende simkaart te koop aanbieden. Het gaat hier dan vaak om mobiele telefoonnummers die een bepaalde volgorde hebben of uit een bepaalde reeks met getallen bestaat. Het klinkt natuurlijk leuk om zelf een nummer te kiezen, het feit is vaak wel dat je daar veel geld voor moet neerleggen.

 

Waarom een nummer kopen?

Het kopen van een 06 nummer kan meerdere voordelen met zich mee brengen. Zo kun je een telefoonnummer dat opgebouwd is uit een specifieke reeks met getallen beter onthouden. Als bedrijf zijnde kan het interessant zijn om een opvallend telefoonnummer te hebben zodat je daaraan snel herkend kunt worden. Als je eenmaal in het bezit van een telefoonnummer bent, dan kun je dat nummer altijd meenemen naar een andere provider. Je kunt jouw gemakkelijke telefoonnummer dan ook altijd blijven gebruiken. Voor bedrijven is het dan ook goed om het nummer te koppelen aan de zakelijke gegevens zodat je goed bereikbaar bent en gevonden kunt worden.

Een mobiel telefoonnummer

Voor het verdelen van mobiele telefoonnummers in Nederland worden er automatisch nummers toegewezen. Een dergelijk nummer bestaat altijd uit 10 cijfers die beginnen met 06. Daaraan kun je een mobiel nummer dan ook herkennen. De volgende 8 getallen zijn altijd willekeurige getallen in een willekeurige volgorde. Deze getallen kunnen ook vaker voorkomen, waardoor de kans bestaat dat je een bijzondere reeks te zien krijgt. Door deze willekeurigheid van getallen, zijn mobiele telefoonnummers dan ook altijd uniek. Elke aansluiting heeft een eigen nummer.

 

Nummerbehoud

Mobiele telefoonnummers zijn ook zeer schaars. Als je eenmaal in het bezit bent van een bepaald telefoonnummer, zorg er dan voor dat je deze meeneemt als je overstapt naar een andere telefoonaanbieder. Je hebt altijd de mogelijkheid om het telefoonnummer mee te nemen als je wisselt van provider. Op die manier hoef je niet een nieuw telefoonnummer uit het hoofd te leren en voorkom je dat je aan iedereen moet doorgeven dat je gebruik maakt van een ander nummer. Bijzondere telefoonnummers zijn dan ook zeer zeldzaam en kun je het best voor jezelf houden.

 

Zoeken op nummer

Als je op zoek bent naar een telefoonnummer om iemand te bellen, dan kun je dat natuurlijk vinden door aan de hand van de beschikbare gegevens van deze persoon of het betreffende bedrijf te zoeken naar het telefoonnummer. Ben je gebeld door een onbekend nummer, dan kun je ook omgekeerd zoeken. Met de nummerzoeker kun je een mobiel telefoonnummer of een vast telefoonnummer dat voor jou niet bekend is invoeren. Aan de hand van deze gegevens wordt er gezocht naar de informatie die er beschikbaar is met betrekking tot het nummer. Op die manier kun je omgekeerd zoeken en vinden wie jou gebeld heeft.